Afstemming groenonderhoud buitenruimte kan beter

Raadslid Richard Van Scherpenzeel tijdens het actualiteitenhalfuur van de raadsvergadering op dinsdag 29 Augustus 2023

Maassluis is op dit moment een stad met veel groen, water, festiviteiten en gezelligheid.
Vorig jaar tijdens mijn Maidenspeech heb ik gezegd: Maassluis is een stad waar ik trots op ben, het gaat goed maar het kan nog veel beter.

Dit geldt op dit moment voor het groenonderhoud in de buitenruimte.
Dan heb ik het niet specifiek over de mensen van afdeling groen,

want die werken zich, soms letterlijk, te blubber. Waarvoor grote dank.

 

Het gaat meer over de communicatie tussen dit huis en de externe inhuur. Als voorbeeld, medewerkers groen maken de VERTO-wijk helemaal in orde, maar de externe inhuur (die onder andere onkruid verwijderd in de straten en het gras maait) komt pas een aantal maanden later of visa versa. Waardoor je altijd een rommelig beeld blijft houden.

Wij hebben zojuist de commissie gehad met betrekking tot controle op uitvoerend werk, dat mag van mij part ook hier gebeuren want ik vind het werk door de externe partij echt ondermaats.

Inwoners denken dat iedereen voor de gemeente werkt, waardoor sommige werknemers ten onrechte worden aangesproken. Dit is niet wenselijk voor de kijk richting onze gemeente maar zeker voor de groenmedewerkers.

Wij roepen de wethouder op, om in gesprek te gaan met de betreffende instanties en samen tot een goed aansluitend programma te komen zodat Maassluis een stad is waar iedereen qua uitstraling trots op kan zijn.