VVD Maassluis op Wijkbezoek bij ''Het Balkon''

Met de naderende gemeenteraadsverkiezingen zijn ook de campagnes van de lokale partijen weer begonnen. Zo ook voor de VVD Maassluis.


Met een enthousiast team van kandidaten, wethouder en vrijwilligers zijn we afgelopen zaterdag 5 februari “de boer opgegaan”. 

We hebben deze zaterdag de wijk “het Balkon” bezocht. Huis aan huis zijn we langs geweest. Niet om onze boodschap te brengen maar juist om aan de bewoners te vragen wat er leeft in hun wijk, of ze naar tevredenheid wonen en natuurlijk wat er verbeterd zou kunnen wonen. 


Verrassende gesprekken hebben we gevoerd. Het is vooral goed om te vernemen dat de bewoners met veel plezier op “het Balkon” wonen. Verbeterpunten zijn er altijd, een veel gehoorde klacht is het groen. Of eigenlijk het ontbreken ervan. De beplanting van de bomen en bosschages is niet naar wens. Daar zou wel meer variatie in mogen. En prikkelbosjes in een kinderrijke buurt is nu eenmaal niet erg prettig. 


Daarnaast zouden er wel meer speelgelegenheden mogen komen voor de wat oudere kinderen. De uitbreiding van de school is zeer gewenst. Maar vooral het harde rijden door de wijk wordt als enorm storend ervaren. Het geeft geluidsoverlast maar vooral gevaarlijke situaties. Diverse snelheidsbeperkende maatregelen ten spijt.

We hebben met de bewoners afgesproken om aankomende week met de lasergun actie langs te komen om samen met de bewoners te meten hoe hard er nu daadwerkelijk gereden wordt in de wijk.


Aanstaande zaterdag gaan we met ons team “Wilgenrijk” bezoeken en kijken uit naar weer mooie en inspirerende gesprekken met de bewoners.