Tekst Begrotingsbehandeling

Tijdens de begrotingsbehandeling heeft de VVD Maassluis een aantal belangrijke aandachtspunten besproken.

 

Ook in Maassluis is er sprake van woningnood, starters kunnen niet of nauwelijks aan een koopwoning komen. Om deze groep hiermee te helpen, pleit de VVD voor verhoging en verruiming van de starterslening in Maassluis. Hiermee sluit deze lening aan bij de huidige woningmarkt en komt het aankopen van een woning een stap dichterbij.

 

Elektrisch rijden wordt over een paar jaar de norm. Om te zorgen dat Maassluis in de toekomst niet voor enorme extra kosten komt te staan, wil de VVD dat bij nieuwe bouwprojecten hiervoor reeds de infrastructurele aanpassingen worden meegenomen. 

 

De lokale middenstand en ondernemers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. De VVD heeft via een motie de gemeente opgedragen zoveel als mogelijk lokaal in te kopen.

 

Daarnaast blijft de jeugdzorg onder druk staan. De VVD staat voor goede zorg. Dichtbij, beschikbaar en betaalbaar. Waarbij het belang van kind voorop staat.

 

Bouwen, bouwen blijft een hot item. Echter moet de infrastructuur niet vergeten worden. Een veilige en vlotte afhandeling van de verkeerstromen is belangrijk. Voor zowel de automobilist, fietser als de gebruiker van het openbaar vervoer.

 

Maassluis is een prachtige stad waar het goed vertoeven is. Maar ook een financieel gezonde en een veilige stad is voor de VVD van groot belang. De gepresenteerde begroting doet hier recht aan, de reserves zijn op orde en de begroting is structureel sluitend.  

 

Dick Snoeck, fractievoorzitter VVD Maassluis