Lezersbrief AD door Leny Wesenhagen: het kabinet kan het nooit voor iedereen goed doen

’Roep om versoepelingen… en kabinet neemt het risico’ (AD 24-2). Het kabinet balanceert met nieuwe regelingen tussen wat kan en wat niet.

Onderstaand bericht is een ingezonden brief van een van onze leden, voormalig wethouder Leny Wesenhagen in het AD van 25 februari jl.

Persconferentie kabinet
Het kabinet kan het nooit voor iedereen goed doen

’Roep om versoepelingen… en kabinet neemt het risico’ (AD 24-2). Het kabinet balanceert met nieuwe regelingen tussen wat kan en wat niet. Want de rek is eruit, is een veelgehoorde kreet. In Nederland zijn er zeker een miljoen deskundigen. Van links tot rechts. Deskundig of niet, velen weten hoe het anders moet. Bovendien is het verkiezingstijd. Dat maakt het ook al niet gemakkelijker. De profileringsdrang is groot. Als kabinet kun je het nooit voor iedereen goed doen. De ondernemers willen aan de slag, de zorg is bang of er wel voldoende zorg geleverd kan worden. Bovendien, je zal maar moeten wachten op reguliere zorg of een operatie. Voortschrijdend inzicht wordt veelal niet gepruimd. Mensen kijk ook eens over de grens, er zijn meer slechtere dan goeie voorbeelden. 

L. Wesenhagen, Maassluis