Actualiteiten halfuurtje Aanvragen elektrische laadpalen

Al in 2019 heeft de VVD een motie ingediend over laadpalen in Maassluis. De toezegging is gedaan dat deze motie meegenomen zal worden in de mobiliteitsvisie die nog dit jaar van start zal gaan. Brengt me direct bij mijn eerste vraag voor de wethouder....

Al in 2019 heeft de VVD een motie ingediend over laadpalen in Maassluis.

De toezegging is gedaan dat deze motie meegenomen zal worden in de mobiliteitsvisie die nog dit jaar van start zal gaan. Brengt me direct bij mijn eerste vraag voor de wethouder, wanneer verwacht u deze visie te kunnen presenteren aan de Raad?


Over het aanvragen van het plaatsen van Laadpalen zijn nogal wat onduidelijkheden en vooruitlopend op de visie lijkt het ons toch goed om de wethouder alvast hier de volgende vragen over te stellen:

* Is het bij de wethouder ook bekend dat het aanvragen best frustrerend is voor onze inwoners en dan met name op de onduidelijkheden over de regelgeving hier omtrent. Met als gevolg een langdurig en stroperig traject.


Een paar van deze onduidelijkheden:

* Wat is de minimale afstand tot een bestaande laadpaal, wil een verzoek worden gehonoreerd?

* Wanneer palen veel gebruikt worden, kan er dan een dubbele paal geplaatst worden?

* Mogen bewoners nu wel of niet in hun parkeergarages laadpalen laten aanleggen? Wij hebben begrepen dat dit volgens de brandweer wegens brandveiligheid geen optie is, terwijl de gemeente vindt van wel, omdat waar mogelijk op eigen grond geladen moet worden.

*Hoe of wat is de coördinerende rol van de gemeente tussen oa brandweer en de VvE’s?

 

2e termijn

Dank voor de beantwoording.

De gemeente gaat voor klantvriendelijkheid voor haar inwoners. Vele zaken kunnen digitaal en kunnen snel en vlot worden afgehandeld. De vraag naar laadpalen neemt toe en hier blijkt toch maar weer dat de afhandeling hiervan te wensen over laat.

We zouden dan ook graag meegeven aan de wethouder om vooral in de komende visie de door de VVD aangekaarte onduidelijkheden mee te nemen en vooral op te lossen!