Minister Wiebes, innovatie en waterstof op regiobijeenkomst VVD bij Lely

Vrijdag 8 november was Lely in Maassluis gastheer voor de regiobijeenkomst van de VVD over Innovatie. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door VVD Maassluis en VVD Midden-Delfland samen. Ook VVD Vlaardingen droeg actief bij aan het event.

Onder de sprekers minister Wiebes die rechtstreeks uit de ministerraad naar Maassluis was gekomen. Het programma bestond verder uit een praktijkexcursie over waterstof in Rozenburg en een discussie over innovatie in het auditorium bij Lely. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding en een borrel. 

Gevarieerd programma

Het programma bevatte naast de minister boeiende sprekers. Victor Kappelhof nam de organisatie van het programma voor zijn rekening en concludeert: “We hebben een goede keuze gemaakt met het thema ‘Innovatie’. We merkten dat veel mensen geïnteresseerd zijn, maar ook de sprekers waren graag bereid gebruik te maken van het podium dat we bieden.” 
Richard van Scherpenzeel: “Er waren ruim 120 geïnteresseerden, waarvan we zoveel mogelijk mensen een plek hebben willen geven tijdens dit event. Naast aanmeldingen uit Maassluis trok het event ook veel gasten vanuit de regio en zelfs ruim daarbuiten.” 

Aansluitend op het succes van deze middag is VVD in de regio dan ook vast van plan vaker een dergelijk event te organiseren.

Minister Wiebes over Welvaart

De dagvoorzitter, Tweede Kamerlid VVD Arne Weverling, heette iedereen welkom en gaf daarna het woord aan minister Wiebes. De minister keek terug op welvaart in de afgelopen 20 jaar - en keek vooruit naar de komende 20 jaar. Een betoog met antwoorden en vragen over het onderwerp. De minister gaf de zaal zeker stof om over na te denken en zijn betoog vormde een mooie inleiding tot het onderwerp van de middag.

Over Innovatie

Nadat de minsister enkele vragen uit de zaal had beantwoord vertelde gastheer André van Troost het verhaal van Lely. Hij sprak over het belang van innovatie voor dit bedrijf. Albert van der Molen van Stedin bracht een breed verhaal over waterstof en energie. Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen sloot de rij met sprekers af. Daarna was het de beurt aan de zaal om vragen te stellen aan een panel, waarbij Anton Duisterwinkel de sprekers aanvulde met zijn expertise vanuit InnovationQuarter.

Excursie ‘verwarmen met Waterstof’ in Rozenburg

Voor een groep van rond de 50 mensen was voorafgaand aan de bijeenkomst nog een interessante excursie naar het waterstofproject van Stedin op Rozenburg (deze primeur voor Nederland is op nog geen 5 km afstand van Maassluis te vinden!). We bedanken Albert van der Molen voor de gastvrijheid en zijn toelichting op dit inspirerende project!

Voor de praktijkexcursie op Rozenburg was voor vervoer een bus geregeld: praktisch, duurzaam én handig voor alle deelnemers die daardoor ruim op tijd bij Lely waren. 

Rondleiding en napraten 

Na het programma werd er in de ontvangstruimte nagepraat en was er ruimte voor een rondleiding door het complex van Lely. De gasten die met de bus waren gekomen werden rond 18.15 weer richting pond gebracht, waar zij auto of fiets hadden laten staan.

De organisatie (VVD Maassluis en VVD Midden-Delfland) wil graag de mensen bij Lely bedanken voor de gastvrijheid die we mochten ervaren – zij hebben de dag op een zeer professionele wijze ondersteund en er voor de deelnemers een onvergetelijke dag van gemaakt. Fijn dat we op deze manier mensen rond een thema bij elkaar konden brengen!